NOVA Performance Gliders

NOVA har produsert paraglidere siden 1989 og vært markedsledende gjennom kreativitet og kontinuerlig innovasjon. Nova satser først og fremst på sikre og gode glidere for begynner og midtskiktet av piloter, og har lykkes med å være dominerende i den store og prestisjefylte høy-B-klassen siden de introduserte Mentor-serien i 2008. Med en kombinasjon av høy ytelse, lekker handling, god passiv sikkerhet (EN B) og ukompliserte flyegenskaper har Mentor ikke bare vært en topp-selger, men også figurert høyt oppe på XC-konkurranser sammen med EN-C, -D og CCC-glidere! Også lav-B-glideren Ion er svært populær, og nå introduseres en ny, spennende A-glider AONIC med ytelser som matcher B-klassen. En perfekt glider for elever rett fra kurs.

Priser med forbehold om feil og endringer

en a

NOVA PRION
Glideren for elever og andre som ønsker en ukomplisert A-vinge med høy passiv sikkerhet og gode ytelser. Vingen for deg som nettopp har fullfurt kurs.

en a

NOVA AONIC
“Høy”-A-glider med den nyeste teknologien for maksimal stabilitet og ytelse. Ytelser som en B-vinge! For deg som nettopp har fullført kurs.

en B

NOVA ION
Nova sin lav-B-vinge er en trygg andrevinge for deg som har flydd litt etter kurset. Nydelige termikkegenskaper tar deg til topps. Nytt og friskere design.

en B

NOVA ION LIGHT
Lettvektsutgaven av Ion 5. Har de samme glimrende egenskapene, men er enda lettere å starte. Perfekt for deg som ofte går til start.

en B

NOVA PHANTOM
Eksklusiv eksperiment-glider bygd på Ion som mot alle odds blei en kommersiell suksess. 99 celler og imponerende ytelser for en lav-B, men koster skjorta!

en B

NOVA MENTOR
Novas største suksess gjennom tidene. For erfaren PP3-PP5 som flyr regelmessig og fokuserer på distanseflyving. Uovertruffen handling og ytelse.

en B

NOVA MENTOR LIGHT
Lettvektsutgave av Mentor 6. Den lette duken gjør glideren utrolig lettstarta og enda mere sensibel.

en C

NOVA SECTOR
Vingen for deg som flyr på tur. De relativt enkle flyegenskapene gjør at Sector passer for piloter som er ny for C-klassevinger.

en d

NOVA XENON
Ultralett 2-liner i D-klassen, utvikla for X-alps-konkurransen. Enkle start og flyegenskaper, men kun for erfarne piloter.

en a

NOVA DOUBLESKIN
Den ultimate toppturvingen. Ultralett glider som veier kun 2,1 – 2,8 kilo.

en B

NOVA BION
Tandemvinge for både kommersielle- og hobby-piloter. Bion 2 kan også flyes som singleglider for tunge piloter. Enkle start- og landingsegenskaper.

en - D

NOVA BANTAM
Spennende minivinge for fart og toppturer. 12, 14 og 16,5 m2.