lettvekt - for reiser, toppturer og vol-biv

Lettvektglidere er populært som aldri før. Det finnes lettvektsglidere av ordinære modeller som er populære for reising og for dem som ofte går til start. Disse veier ca 1 kilo mindre enn den opprinnelige modellen, og et mindre pakkevolum og en vrengbar sele kan være et praktisk kompromiss for mange piloter. Har man den grunnleggende teknikken og steller glideren fint, kan man ha disse gliderene som sin hovedglider. Utvikling av bedre dukkvaliteter og selektiv bruk av materialer har gjort dette mulig.

Videre finnes det lettvektsutgaver av mere ytelsesprega glidere i EN-C og EN-D med utspring i X-Alps-konkurransen. Disse er rettet mot vol-biv distanseturer med lett campingutstyr som går over flere dager.

Det finnes også spesielle lettvektsglidere med ekstra tynn duk og tynne liner, både som single-skin og ordinær konstruksjon. Gliderne i denne kategorien veier under 2 kilo, har ekstremt lite pakkevolum og er mere å regne som nedflyvingsglidere ved klatring og ekspedisjoner. På grunn av sin spinkle konstruksjon krever disse ekstra forsiktighet ved bruk.

Ta kontakt, så finner vi sammen akkurat den glideren som passer deg!

UPlogo
OzoneLogo
NovaLogo

Lettvekt EN-A

Lettvekt EN-A

Lettvekt EN-A

Lettvekt EN-B

Lettvekt EN-B

Lettvekt EN-B

Lettvekt høy-B

Lettvekt høy-B

Lettvekt høyB

 

Lettvekt EN-C

Ultralettvekt EN-A

 

Lettvekt EN-D

 

Lettvekt EN-D

 

Lettvekt EN-D

 

Ultralettvekt EN-A

 

Singleskin