EN A-glidereN - For maksimal sikkerhet og flyglede

Paraglidere i A-klassen tilfredstiller de aller strengeste krav til enkelhet og passiv sikkerhet. Her finner vi glidere som brukes til opplæring og for elever etter avsluttet kurs. Men mange som setter sikkerhet høyt velger å fly en A-glider i hele sin flykarriære. Det at glideren har de enkleste start, fly og landeegenskaper gjør at man kan fokusere mere på flyopplevelsen og mindre på utstyret. I A-klassen finner man både rimelige, enkle glidere og avanserte og litt dyrere glidere med gode ytelser på høyde med B-klassen. Disse gliderene tar det tid før man vokser ifra (kanskje aldri), og er et godt valg som din første glider.

Ta kontakt, så finner vi sammen akkurat den glideren som passer deg!

UPlogo
OzoneLogo
NovaLogo

Kurs og elevglider EN-A

Kurs og elevglider EN-A

Kurs og elevglider EN-A

Lettvekt EN-A

Avansert EN-A

Avansert EN-A

Avansert EN-A

Lettvekt EN-A

Lettvekt EN-A

UP paragliders

Priser med forbehold om feil og endringer

Pris: 25900 kr

UP Ascent 4 er en typisk EN-A-paraglider og laga for at paragliding skal være mest mulig enkelt og sikkert. Derfor benyttes Ascent ved mange paragliderskoler rundt om i verden. Men på grunn av den optimale kombinasjonen av ytelse og svingegenskaper, er Ascent ikke bare for de første flyturene. Piloter som ønsker den aller største passive sikkerheten velger Ascent for å utvikle seg som pilot.
Les mere på produsentens side 

Pris: 29900 kr

UP Mana er en lettvektglider som bygger på Ascent sine gode startegenskaper og enkle konstruksjon. Derfor er Mana glideren for toppturer, gjerne på topper med de krevende startsteder. Mana er svært allsidig. Ønsker du å fly med høy flatebelastning, er Mana godkjent for utvida vektområder med EN-B og EN-C-klassifisering.
Les mere på produsentens side

Pris: 29900 kr

UP Dena er en avansert EN-A glider med lekker handling og unike ytelser som setter ny standard i A-klassen. Dena er konstruert som en høyere klassifisert glider, med hele 50 celler. Den har derfor flyegenskaper som en B-glider, men samtidig passiv sikkerhet som plasserer den i A-klassen. Dena er en glider som kan flyes rett fra kurs, og seinere på termikk og distanseturer når du er klar for det.
Les mere på produsentens side

OZONE paragliders

Pris: 24900 kr

Ozone Element 3 19 års utvikling ligger bak Element 3 for å få frem den optimale skole- og elevvingen. Nytt profil, ny line-layout og indre struktur har gitt en markert forbedring fra Element 2. Kompakt og fin i lufta og høy stabilitet i pitch og roll gir trygghet og tillit, både for elev og instruktør.
Les mere på produsentens side

Pris: 29900 kr

Ozone Mojo 6 er blitt forbedret gjennom 6 generasjoner og er den optimale A-glider for elever etter kurs, mener Ozone. Mojo tar deg på de første glideturene på egenhånd, hangflyving og termikk med god trygghet. Og når du er klar for de første distanseturene er det ingen grunn til å skifte ut Mojo-en.
Les mere på produsentens side

Pris: xxxxx kr

Jomo 2 er en lettvektsglider basert på Mojo. Jomo har de samme ukompliserte flyegenskapene og høye ytelse i klassen som Mojo, men ca 1 kilo lettere. Material-miksen i vingen for å få ned vekten gjør glideren enda mere lettstarta. Jomo er perfekt for toppturer, reiser og ekspedisjoner, og passer for alt fra nyutdanna elever til erfarne piloter som ønsker en letvektsglider.
Les mere på produsentens side

Nova Performance Gliders

Pris: 24900 kr

NOVA Prion 4 er en svært tilgivende glider med enkle start og landingsegenskaper. God stabilitet i pitch og roll gir trygg opplevelse i lufta, og Prion er derfor en populær kursvinge som mange velger å fly også etter kurs. Den gode handlingen gjør den til en nydelig hang- og termikkvinge.
Les mere på produsentens side

Pris: 32900 kr

NOVA Aonic er en avansert A-vinge som er designa for å få maksimal ytelse i A-klassen. Aonic er derfor et godt alternativ for dem som tror de må kjøpe B-glider etter kurs. For Aonic har design og ytelser som en B-glider, men sikkerhet i A-klassen.
Les mere på produsentens side

Pris: 30900 kr

NOVA Ibex 4 er Novas lettvektsvinge, designa for toppturer og reiser. Selv om den veier fra kun 3 kilo og pakker lite, er den robust nok til å brukes som allround-glider. Lav vekt gjør den ekstra lettstarta.
Les mere på produsentens side

Standard-A: kurs/elev-glider
Glidere i denne kategorien er designa for maksimal enkelhet og sikkerhet, og brukes på nybegynnerkurs. Konstruksjonen er enkel med gjerne 35-40 celler og sideforhold mellom 4,5 og 5. Elever som ønsker maksimal sikkerhet og enkelhet etter avsluttet kurs og ikke flyr så ofte, velger gjerne kursvinge som sin førstevinge.

Høy-A: elev/allround-glider
Mange tror at en A-glider er kun en kjedelig kursglider, men dette er ikke lenger tilfelle. Noen produsenter har klart å konstruere avanserte A-glidere med ytelser som i B-klassen. Vingen har gjerne rundt 50 celler og sideforhold rundt 5,2, som man finner i lav-B-klassen, men beholdt sikkerheten fra A-klassen. Den avanserte konstruksjonen gjør disse gliderene dyrere enn skolevinger, men for mange vil det være den rette glideren etter fullført kurs.