EN A-glidereN - For maksimal sikkerhet og flyglede

Paraglidere i A-klassen tilfredstiller de aller strengeste krav til enkelhet og passiv sikkerhet. Her finner vi glidere som brukes til opplæring og for elever etter avsluttet kurs. Men mange som setter sikkerhet høyt velger å fly en A-glider i hele sin flykarriære. Det at glideren har de enkleste start, fly og landeegenskaper gjør at man kan fokusere mere på flyopplevelsen og mindre på utstyret. I A-klassen finner man både rimelige, enkle glidere og avanserte og litt dyrere glidere med gode ytelser på høyde med B-klassen. Disse gliderene tar det tid før man vokser ifra (kanskje aldri), og er et godt valg som din første glider.

Ta kontakt, så finner vi sammen akkurat den glideren som passer deg!

UPlogo
OzoneLogo
NovaLogo

Kurs og elevglider EN-A

Kurs og elevglider EN-A

Kurs og elevglider EN-A

Lettvekt EN-A

Avansert EN-A

Avansert EN-A

NY EN-A!

Lettvekt EN-A

Lettvekt EN-A

Avansert EN-A

UP Rimo - ny glider i EN-A-klassen!

Din første paraglideren er også den viktigste. Den skal være sikker, enkel og gi trygghet, men den skal også være gøy og fly og ha ytelser som gjør at du ikke føler deg hemmet etter kort tid. UP sin Rimo har disse egenskapene.

UP har brukt den nyeste teknologien for å gi deg en paraglideren som passer de fleste rett etter kurs. Profil, trim og innvendig konstruksjon er valgt for å gi den optimale miks av passiv sikkerhet, svingegenskaper og ytelse. Lang og sikker styrevei (for å hindre ufrivillig steiling) men samtidig god styrerespons gjør Rimo til en termikk-glider med svært gode klatre-egenskaper i sin klasse.

Materialvalg
UP har valgt Porcher sin kostbare Everlast-duk i fronten. Denne dobbeltbelagte duken garanterer Rimo ekstra lang levetid, uten porøsitetsproblemer.

Størrelser
Rimo lages i 5 ulike størrelser, fra 58 til 140 kilo startvekt. Hver størrelse har et spesielt stort vektområde, slik at piloter som ønsker en mere dynamisk glider, men likevel vil ligge i A-klassen, kan velge å ligge i det utvidete vektområdet. 

SIZEXSSSMML
Surface area flat (m2)21,523,926,228,330,1
Flat span (m)10,310,911,411,812,2
Flat aspect ratio4,94,94,94,94,9
Chambers/cells4242424242
Glider weight (kg)4,24,54,95,25,6
Category LTF/ENA*A*AAA
Takeoff weight (kg) optimal58-7060-8070-9580-11095-130
Takeoff weight (kg) certified58-8060-9070-10580-12095-140
*Certification pending      

Standard-A: kurs/elev-glider
Glidere i denne kategorien er designa for maksimal enkelhet og sikkerhet, og brukes på nybegynnerkurs. Konstruksjonen er enkel med gjerne 35-40 celler og sideforhold mellom 4,5 og 5. Elever som ønsker maksimal sikkerhet og enkelhet etter avsluttet kurs og ikke flyr så ofte, velger gjerne kursvinge som sin førstevinge.

Høy-A: elev/allround-glider
Mange tror at en A-glider er kun en kjedelig kursglider, men dette er ikke lenger tilfelle. Noen produsenter har klart å konstruere avanserte A-glidere med ytelser som i B-klassen. Vingen har gjerne rundt 50 celler og sideforhold rundt 5,2, som man finner i lav-B-klassen, men beholdt sikkerheten fra A-klassen. Den avanserte konstruksjonen gjør disse gliderene dyrere enn skolevinger, men for mange vil det være den rette glideren etter fullført kurs.